25,0 cm

20,0 cm

15,0 cm

10,0 cm

5,0 cm

Širok spekter debelin betonskega jedra zidaka za popolno fleksibilnost gradnje

Gradbeni sistem TermoLOGiK omogoča različne debeline betonskega jedra zidu od 5,0 cm do 25,0 cm, po želji tudi več. To omogočajo žični spojniki, ki se jih v zidaku enostavno in hitro zamenja. Medtem, ko je običajna in najpogosteje uporabljena debelina betonskega jedra 15,0 cm primerna za vsako običajno gradnjo na področju Slovenije in širše, debelejše variante, 20,0 cm ali 25,0 cm omogočajo izvedbo bolj obremenjenih zidov ali drugih statičnih ojačitev. Zidaki z uporabo betonskega jedra debeline 5,0 cm ali 10,0 cm pa so primerni za gradnjo predelnih zidov ali pa posebnih estetskih dodatkov na zidovih, v obliki stopničk, niš ipd. Vse različice betonskega jedra so kompatibilne za vse debeline izolacijskih slojev!

Pomembna prednost vseh variant teh zidakov je popolna kompatibilnost in sestavljivost zidakov med seboj, s čimer se lahko dosega številne statične ali esteske učinke. Vse različne variante lahko uporabimo na enem objektu, saj so zasnovane tako, da se med seboj prepletajo in dopolnjujejo.

Na voljo so naslednje debeline betonskega jedra:

 • 5,0 cm

  Tanjši predelni zidovi in predelne stene z boljšo akustično izolacijo, niše v nosilnih zidovih, estetski dodatki. Uporaben je tudi za reševanje detajlov podometne vgradnje žaluzij pri tanjših zidovih sistema, kar omogoči skrito vgradnjo omaric senčil.

 • 10,0 cm

  Predelne stene z boljšo akustično izolacijo, niše v nosilnih zidovih, estetski dodatki. Uporaben je tudi za reševanje detajlov podometne vgradnje žaluzij pri tanjših zidovih sistema, kar omogoči skrito vgradnjo omaric senčil.

 • 15,0 cm

  Običajni nosilni zidovi

 • 20,0 cm

  debelejši nosilni zidovi, statične ojačitve

 • 25,0 cm

  bolj obremenjeni nosilni zidovi, statične ojačitve

Na desni sliki je primer uporabe različnih debelin betonskega jedra pri izvedbi kleti. Zidaki z različnimi debelinami jedra so se enostavno in hitro kombinirali med seboj

Translate »